Sánchez defensa la socialdemocràcia davant l’auge de l’extrema dreta: “L’ànima d’Europa està en risc”

El president espanyol i el canceller alemany estudien "noves fórmules" per seguir donant suport a Ucraïna

El president el Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa després de la cimera europea (Natàlia Segura, ACN)
El president el Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa després de la cimera europea (Natàlia Segura, ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha reivindicat la socialdemocràcia davant l’auge de l’extrema dreta. “L’ànima mateixa d’Europa està en risc. Tot el progrés que hem aconseguit està en risc: els drets dels treballadors, la igualtat entre homes i dones, els serveis públics, la llibertat i el respecte a la comunitat LGTBI”, ha afirmat Sánchez davant el Congrés dels Partits Socialistes Europeus, celebrat a Roma.

“I una vegada més, serà tasca de la socialdemocràcia europea derrotar aquesta amenaça i assegurar que la història segueix avançant en la direcció correcta”, ha continuat el president espanyol, que també s’ha reunit amb el canceller alemany, Olaf Scholz, per estudiar “noves fórmules” per seguir donant suport a Ucraïna.

“Acabo de reunir-me amb el canceller Scholz per conversar sobre la guerra a Ucraïna i trobar noves fórmules per seguir donant suport als nostres aliats davant l’agressió russa”, ha anunciat Sánchez en una piulada a X. “El conflicte entra en una fase delicada. Hem de mostrar el nostre compromís i determinació. La seguretat i llibertat dels europeus està en joc”, ha reblat el president espanyol, que igualment ha mantingut una trobada amb la primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen.

“El pròxim Consell Europeu haurà de prendre decisions per reforçar l’economia, la defensa i la política exterior de la UE. Treballarem junts per tal que ho faci potenciant la unitat i la justícia social que Europa tan necessita”, ha afirmat Sánchez.”Només els socialdemòcrates garantim que Europa segueixi essent un far de llibertat, democràcia i dignitat humana”, ha recalcat el president espanyol i secretari general del PSOE.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari