Illa anuncia “converses intenses” amb el govern català per explorar “un principi d’acord” sobre els pressupostos

El líder del PSC, en defensa de Hard Rock, acusa els comuns d'aprofitar la sequera per "posar en risc la prosperitat"

Salvador Illa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que hi ha “converses intenses” amb el Govern de la Generalitat per explorar un eventual “principi d’acord” sobre els pressupostos del 2024. En una entrevista concedida a La Xarxa, Illa ha afegit que ha mantingut un “diàleg fluid” amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en les darreres setmanes.

Pel que fa al macroprojecte de Hard Rock, ha defensat que la tramitació administrativa no es pot interrompre i no pot quedar sotmès a l’arbitrarietat “de si agrada o no agrada”. Sobre si s’hauria d’ajornar, tenint en compte la sequera, ha retret a En Comú Podem que “aprofiti” l’actual situació climàtica per “posar en risc la prosperitat”.

Illa ha assenyalat que en períodes de sequera totes les activitats estan sotmeses als règims excepcionals, però també ha recordat que el Camp de Tarragona, on s’ha d’ubicar el macroprojecte, no pateix la situació d’emergència que hi ha a Barcelona.

A més, ha insistit que la voluntat del PSC és donar suport als pressupostos de la Generalitat del 2024 “si es donen les condicions”, i ha plantejat els tres eixos que els socialistes marquen com una prioritat: habitatge, seguretat i polítiques educatives.

D’altra banda, Illa ha afirmat que li agradaria que hi hagués pressupostos a les tres institucions: Generalitat, Ajuntament de Barcelona i govern espanyol. Però també ha remarcat que ell no és partidari d’un “canvi de cromos”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari