El president del CGPJ creu que Suïssa no col·labora en el cas Tsunami perquè Espanya no va extradir Falciani

Fonts del Tribunal Suprem coincideixen amb Guilarte en la tesi del rancor suís

falciani bbc
Herbé Falciani (BBC)

El president interí del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha vinculat aquest dimecres la decisió de les autoritats suïsses de no col·laborar amb el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón en la persecució de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, pel Tsunami Democràtic, a la decisió de l’Audiència Nacional del 2018 de no extradir al país helvètic l’extreballador del banc HSBC Herbé Falciani.

En un esmorzar informatiu a Madrid, Guilarte ha considerat que les autoritats suïsses han dit: “com que no el van enviar a Suïssa, nosaltres tampoc enviem res”. Fonts del Tribunal Suprem han coincidit amb Vicente Guilarte en aquesta tesi del rancor judicial suís. Hervé Falciani és un enginyer italofrancès de sistemes, que des de 2009 col·labora amb la justícia de diversos països aportant informació de suposats comptes de més de 130.000 evasors fiscals que podrien tindre diners en bancs suïssos, en concret amb informació que va sostraure quan treballava en la filial suïssa del banc HSBC.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari