El Sindicat de Llogateres tem que el govern central faci un “índex ‘fake'” que no abaixi els lloguers

L'organització critica "l'opacitat" del Ministeri d'Habitatge, de qui diu que "l'hermetisme és màxim"

Manifestació contra els lloguers abusius

El Sindicat de Llogateres tem que l’índex de preus que el Ministeri de l’Habitatge ha de publicar aquest mes per a la regulació dels lloguers estigui dissenyat per “boicotejar” la mateixa llei. En un comunicat, l’organització ha assenyalat que les darreres informacions sobre l’índex “són altament preocupants”, i ha recordat les paraules de la consellera de Territori, Ester Capella, que apuntaven que el sistema que proposa el govern central estableix un “ventall molt ampli”, i “si l’índex és molt ampli i sense condicions, pot ser que (els arrendadors) s’acullin al tram de dalt i que això generi que els preus de lloguer no baixin”.

“Advertim que no ens podem permetre l’aprovació d’un índex fake, dissenyat expressament perquè no baixin els lloguers”, afirma el Sindicat de Llogateres en l’escrit, en el qual alerta que si els preus no disminueixen “no serà culpa d’aplicar una regulació de preus, sinó precisament de dissenyar un índex pensat per a boicotejar-la”. Aquest índex, que fixarà el topall dels preus per als habitatges que entrin al mercat de lloguer i fins on han de baixar els pisos de grans tenidors, és una de les peces principals que falta definir en la regulació, que es preveu que entri en vigor próximament en espera que els governs català i espanyol en tanquin els detalls.

L’organització també critica en el comunicat “l’opacitat” del govern central ja que, segons expliquen, han tractat de contactar amb el Ministeri d’Habitatge “amb l’objectiu de conèixer els detalls del funcionament de l’índex de preus”, però “l’hermetisme és màxim”. “Des del Sindicat de Llogateres només ho podem interpretar com un silenci que busca aprovar per la porta del darrere un índex que sigui del tot inútil pel seu propòsit inicial: baixar els lloguers”, han conclòs.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari