L’executiva d’ERC proposa Diana Riba com a cap de llista a les eleccions europees

La portaveu republicana a l'Eurocambra revalida la confiança de la direcció del partit

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, durant la seva intervenció en un debat celebrat al Parlament Europeu (Unió Europea)

L’executiva d’ERC ha proposat l’eurodiputada Diana Riba com a cap de llista a les pròximes eleccions europees del 9 de juny. Tal com ha informat el partit a través d’un comunicat, la portaveu republicana a l’Eurocambra serà així la candidata als comicis europeus, després de revalidar la confiança de la direcció del partit.

D’aquesta manera, ERC activa ja tots els processos interns per a l’elecció de la cap de cartell, un procés que anirà seguit de congressos territorials i assemblees sectorials que es convocaran pròximament. Amb la proposta de la candidata, el partit ha apostat per la continuïtat de Riba, que fa gairebé 5 anys que està centrada en el “blindatge dels drets i les llibertats” a la Unió Europea, en la lluita “antirepressiva”, en la promoció de les agendes ecologista i feminista, i en la defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Riba va entrar al Parlament Europeu l’any 2019 i va centrar els primers mesos de legislatura a reivindicar els drets polítics tant del líder d’ERC, Oriol Junqueras, com dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín, els quals la justícia espanyola els impedia accedir al seu escó. Durant aquell període, Riba va tenir diverses reunions d’alt nivell amb l’expresident de l’Eurocambra, David Sassoli, i amb el comissari de Justícia, Didier Reynders.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari