Aragonès es mostra “convençut” de l’aprovació de l’amnistia i la votació d’un referèndum

El president de la Generalitat defensa l'acord de claredat en una conferència a l'Eurocambra

  El president Pere Aragonès i el 'lehendakari' Iñigo Urkullu - Foto: ACN, Natàlia Segura

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat “convençut” que la llei d’amnistia “serà aprovada” i que Catalunya celebrarà un nou referèndum, durant la seva intervenció en una conferència al Parlament Europeu sobre l’autodeterminació i la possibilitat que la UE actuï com a mediadora.

  En aquest marc, Aragonès ha defensat l’acord de claredat, però també ha reclamat unes “regles compartides” per garantir la incorporació de “noves nacions” a la Unió Europa com a estats.

  “La UE ha definitivament d’habilitar camins de diàleg i solució, no pot donar l’esquena a la realitat justificant que és una qüestió que correspon a cada estat membre”, ha demanat durant el mateix acte el lehendakari, Iñigo Urkullu, tot reclamant a Brussel·les una actitud “propositiva i no reactiva”. Al seu torn, el president de Còrsega, Gilles Simeoni, ha reivindicat l’Europa “dels pobles” i de “les nacions endavant”, segons difon l’ACN.

  A part dels eurodiputats d’ERC Diana Riba i Jordi Solé, a l’acte han assistit també els representants de Junts a l’Eurocambra Toni Comín i Clara Ponsatí, però no l’expresident Carles Puigdemont. Quan han acabat els discursos, Aragonès i Ponsatí s’han saludat breument i, després, el president i Comín, excompanys a ERC, han estat parlant uns minuts, intercanviant paraules sobre la llei d’amnistia, afegeix la mateixa informació.

  (Visited 40 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari