Collboni diu que regular els lloguers “no és la solució”

El batlle de Barelona diu que al nou govern hi haurà un alcalde de nit

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una conferència a Foment del Treball (Marta Vidal, ACN)
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una conferència a Foment del Treball (Marta Vidal, ACN).

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que regular els lloguers “no és la solució” del problema dels preus de l’habitatge, però permetrà “parar l’escalada”. En una entrevista al Cafè d’Idees, Collboni ha explicat que estan “alineats amb la política del Govern d’Espanya i el Govern de la Generalitat”, i que s’han de fer molts pisos. “Tots els que podem”, ha dit.

Alhora, el batlle ha dit que al nou govern municipal hi haurà un alcalde de nit. “És un compromís que vam assumir a la campanya electoral amb el sector de la cultura i l’oci nocturn per crear una figura que programi, coordini i faci mediació de l’activitat que té la ciutat per a la nit”. Collboni ha dit que això ja existeix a Nova York o París i reconeix que “les ciutats de nit també tenen vida de cultura i oci”. No ha volgut explicar qui serà aquest alcalde “perquè forma part de l’acord”, però està disposat a cedir aquesta figura al partit amb qui arribi a un pacte.

Collboni no ha aclarit si prefereix la líder dels comuns a Barcelona, Ada Colau, o el dirigent de TriasxBcn, Xavier Trias, per pactar, però ha afirmat que s’entén amb els dos exalcaldes i que tots tenen el seu “respecte i consideració”. Amb tot, ha deixat clar que les polítiques que impulsarà el nou executiu seran “progressistes” i que l’acord i els pressupostos arribaran abans de la primavera. “És un matrimoni, però no sempre els matrimonis són per amor”, ha reblat. A més, el batlle ha negat que pactés amb el PP no incorporar els comuns a l’ajuntament.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari