Un sondeig de l’ICPS situa ERC primera en intenció de vot a les eleccions al Parlament

El 53,7% dels enquestats creu que el procés acabarà amb un acord amb Espanya per dotar Catalunya de més autogovern

El cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, escolta el president de la Generalitat, Pere Aragonès (Jordi Garcia Monte / Parlament de Catalunya)

ERC seria la primera formació política en intenció de vot a les eleccions al Parlament amb un 19,7%, segons el Sondeig Opinió Catalunya 2023 de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), un consorci de la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L’enquesta, que té en compte en els percentatges també als abstencionistes, situa el PSC en segona posició en intenció de vot (16,4%, més que l’11,6% del 2021), per davant de Junts (15,6%, per sobre del 10,1% dels últims comicis), difon l’ACN. Els comuns serien quarts (5,8%), que anirien seguits de la CUP (4,2%), Vox (2,1%) i Ciutadans (0,6%).

Els republicans pugen gairebé 9 punts en aquesta estimació respecte al 10,8% dels vots sobre el cens total que va aconseguir en les eleccions del 2021.

El baròmetre, segons la mateixa informació, també ofereix intenció de vot en unes eleccions generals, en les quals el PSC s’imposaria amb el 28% dels sufragis, per sobre del 22,4% del cens total que va registrar en els comicis del juliol passat.

A una distància significativa, Junts passaria del cinquè al segon lloc en vots, amb un 10,3% (7,2% el mes de juliol), per davant dels comuns, amb un 10,2% (9,1% en les últimes eleccions) i ERC, amb el 8,6% (8,5%). En cinquè lloc se situaria el PP, amb un 7,3%, seguit de Vox (2,8%), la CUP (1,7%) i Ciutadans (0,3%).

Més autogovern
D’altra banda, l’enquesta reflecteix que més de la meitat dels ciutadans creu que el govern central acabarà atorgant més autogovern a Catalunya, però sense arribar a un estat propi, un escenari que només el 5% dels enquestats veu com a desenllaç. El 27,3% de la ciutadania opina que s’abandonarà el procés.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari