Junts manté el ‘no’ als decrets, però assegura que “hi ha temps per rectificar”

Nogueras insta el govern central a "presentar un decret amb mesures socials sense trampes"

    Míriam Nogueras

    Després d’una “negociació intensa” en les últimes hores, Junts per Catalunya no s’ha mogut d’on era pel que fa als decrets del govern central que es voten aquest dimecres al Congrés dels Diputats. “Ara mateix continuem en el no, ha assegurat la portaveu del partit a la cambra baixa, Míriam Nogueras, en una entrevista a El Món a RAC1. Malgrat tot, Nogueras també ha sostingut que “hi ha temps per a rectificar”.

    “Els hem deixat clar que, si ens presenten un decret amb les mesures socials sense trampes, els hi votarem a favor”, ha manifestat la juntaire, dirigint-se a l’executiu de Pedro Sánchez. Junts i el PSOE han mantingut el contacte durant la matinada, davant del no de la formació de Carles Puigdemont, que considera que el decret òmnibus “posa en perill” l’amnistia.

    La negativa de Junts afecta els tres decrets que s’haurien de convalidar aquest dimecres. El Decret 6/2023 (Òmnibus) s’ha negociat des del Ministeri de la Presidència i inclou matèries del servei públic de Justícia, la funció pública, el règim local i el mecenatge. Inclou un article 43 bis que, a la pràctica, segons Junts, suposa una “catifa vermella” perquè els jutges paralitzin l’entrada en vigor de l’amnistia.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari