El programa de televisió més vist a Catalunya el 2023 va ser el partit de la selecció espanyola a la final del Mundial femení

Entre els set que van tenir més audiència l’any passat només n’hi va haver un de TV3: El ‘TN vespre’ del dia previ a la vaga general dels mestres

Celebració de la Copa del Món de futbol aconseguida per la selecció femenina d'Espanya, en la transmissió que en va fer rtve

El programa de televisió més vist a Catalunya el 2023 va ser el post partit de la final del Mundial femení de futbol que va guanyar la selecció espanyola front a Anglaterra el 20 d’agost. Aquella emissió va tenir 1.005.000 espectadors, la qual cosa va representar una audiència del 56,8%. És a dir, quasi 3 de cada cinc catalans que miraven la televisió a aquella hora estaven pendents del partit de la Roja femenina. El segon programa més vist va ser la transmissió del partit, que va tenir 905.000 espectadors i un share encara superior: 65,2%. Tots dos van ser emesos per La 1.

Entre els set programes de televisió més vistos l’any passat només hi trobem, segons les dades que ha elaborat el diari ARA, un emès per TV3. Es tracta del TN vespre del 24 de gener, el dia abans que tingués lloc una vaga general de mestres al sistema educatiu català, una notícia que, lògicament, interessava molt la ciutadania, especialment als pares que havien de dur l’endemà els seus fills a escola. L’ARA va sumar les audiències del TN vespre a TV3 i al canal 324: 761.000 espectadors.

Per davant d’aquest TN vespre es van situar dos programes més de La 1: la semifinal de la Copa del Rei entre el Barça i el Reial Madrid, que els madrilenys van guanyar per 4 a 0 (860.000 espectadors) i el festival d’Eurovisió (770.000 espectadors).

Els vint programes més vistos de l’any passat se’ls van repartir La 1 i TV3. Cada televisió en va aconseguir 10. La 1 va atreure espectadors als partits de la selecció espanyola de futbol. A part dels de la femenina, també tenir molt seguidors la final masculina de la Lliga de Nacions de la UEFA entre Espanya i Croàcia. El post partit va ocupar el setè lloc en aquesta classificació (723.000) i el partit, el catorzè (602.000).

Pel que fa a TV3, el segon programa que va tenir més catalans enganxats al televisor l’any passat va ser el Crims emès el 20 de març. Aquell capítol va tenir 689.000 espectadors i va ocupar el vuitè lloc en el rànquing global. Els altres programes que van arrossegar més espectadors van ser els especials informatius de les eleccions municipals (28 de maig) i generals (23 de juliol), el Piromusical de la Mercè (25 de setembre), el TN vespre cap de setmana posterior a la vaga dels mestres (29 de gener), el TN migdia del 2 de febrer, El Foraster del 18 de setembre i el Polònia del 13 d’abril.

Dos partits de futbol en els quals no hi va haver representació catalana o espanyola també es van colar entre els programes més vistos del 2023. Tots dos a La 1. Van ser la final de la Champions que van disputar Manchester City i Inter de Milà, el 10 de juny, que va tenir 743.000 espectadors, i els comentaris posteriors a aquest partit, amb 563.000.

Una emissió de futbol que també va interessar molt als catalans va ser la pròrroga del partit que van jugar l’Atlético de Madrid i el Reial Madrid a la tanda de quarts de final de la Copa del Rei, el 26 de gener. La va trasmetre La 1, va tenir 568.000 espectadors (un 26,4% de share) i va guanyar el Madrid per 3 a 1.

En la classificació elaborada per l’ARA hi falten les dades del darrer dia de l’any i el seguiment de les campanades de Cap d’Any. Les de TV3 van ser seguides per 924.000 espectadors (28.000 menys que l’any passat), seguides per les d’Antena 3 (659.000 espectadors, 73.000 més que el 2022) i les de La 1 (342.000 espectadors, 34.000 menys que el 2022).

(Visited 155 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari