Cinc ferits lleus per la reacció química en una empresa de Malgrat de Mar

L’empresa Spontex Ibérica ha estat evacuada, però es descarta confinar els habitatges propers

Bombers de la Generalitat (ACN)

Cinc persones han resultat ferides lleus a causa d’un accident per reacció química a l’empresa Spontex Ibérica de Malgrat de Mar (Maresme). L’empresa ha estat evacuada pels bombers, però s’ha descartat que fos necessari el confinament dels habitatges propers. Al lloc s’hi han desplaçat nou dotacions dels bombers i s’han activat vuit unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Un cop han evacuat l’edifici, els bombers han assegurat la zona i han creat un espai segur per tal que el servei d’emergències pogués treballar.

El SEM ha traslladat tres dels ferits a l’Hospital de Blanes i els altres dos a l’Hospital de Calella. Els darrers mesuraments de toxicitat dels bombers són negatives i a hores d’ara han començat les tasques de neteja i treballen per restablir la normalitat. L’avís de la fuita de sulfur d’hidrogen s’ha rebut a les 8:33 hores i, immediatament, s’han activat les dotacions. En arribar, els bombers han confirmat que hi havia acumulació de gasos tòxics a l’interior de la indústria fruit d’una reacció química i es notava una olor forta des de l’exterior.

Dues dotacions de Mossos d’Esquadra han col·laborat en l’evacuació d’unes 40-50 persones de la fàbrica, conjuntament amb la Policia Local de Malgrat de Mar i la mateixa empresa. També han tallat l’accés al perímetre de seguretat i Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT en fase d’emergència Categoria 2.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari