Rufián: “A Catalunya estem preparats per guanyar o perdre un referèndum, i vostès?”

Portaveu d'ERC al Congrés: "L'amnistia és una solució política que salda un deute amb Catalunya"

El diputat d'ERC Gabriel Rufián assenyala amb el dit durant el debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés (Javier Barbancho, ACN)
El diputat d'ERC Gabriel Rufián

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest dimarts que l’amnistia que es comença a tramitar a la cambra baixa “és una solució política que salda un deute amb Catalunya”, i ha retret al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “tingui els nassos” de qualificar-la com a mostra de “corrupció política”.

“Aquesta llei pot agradar poc, molt o regular, però és una llei aprovada per la immensa majoria d’aquest hemicicle, i això és de primer de democràcia”. Rufián també ha insistit en l’aposta pel referèndum. “A Catalunya estem preparats per guanyar o per perdre un referèndum, i vostès?

En la seva intervenció al debat de la presa en consideració de la llei d’amnistia, Rufián ha advertit a Feijóo que les manifestacions que defensa són les mateixes on es canta el ‘cara al sol’ i conviden a ‘l’alçament nacional’.

També li ha recordat que la hipèrbole en els discursos “cansa i fa mal al seu país”, i que malgrat que l’amnistia no constava al programa del PSOE, sí que formava part del dels republicans, i al Congrés “s’han aprovat durant molts anys moltes lleis que no estaven als programes electorals”.

Com a exemple ha recordat que el PP no portava al seu programa el copagament sanitari o la retallada de les pensions, i malgrat aquest fet el govern de Mariano Rajoy “va congelar les pensions i va deixar sense targeta sanitària un milió de persones”.

També ha acusat els populars de repartir “banderes d’Espanya” contra l’amnistia però obviar problemes reals dels ciutadans com l’habitatge o la salut mental dels joves.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari