Puigdemont insta el govern central a acudir al TJUE per l’oficialitat del català

El dirigent de Junts defineix com “inèdit i positiu” el paper del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares

  L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

  L’expresident de la Generalitat de Catalunya i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimarts que el camí cap a l’oficialitat del català a la Unió Europea (UE) “és irreversible”, tot i que la mesura no s’hagi pogut aprovar durant la presidència espanyola del Consell de la UE, i ha instat el govern de Pedro Sánchez a arribar fins on calgui per aconseguir-ho. En un missatge a X, Puigdemont ha dit que, “si cal”, el govern central hauria d’acudir al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per defensar “sense complexos” que no és necessari reformar els tractats de la UE perquè una llengua sigui oficial.

  En el seu escrit, l’expresident català s’ha queixat de la manca “d’entusiasme” dels serveis tècnics de la Representació Permanent davant de la Unió Europea d’Espanya, i ha lamentat que “la feina de lobiatge no ha estat la mateixa com quan havien de convèncer els països europeus de totes les maldats que se’ns han atribuït”. No obstant això, Puigdemont ha definit com “inèdit i positiu” el paper del ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, i ha demanat a l’executiu central que “faci la feina pendent i planti cara als qui el desafien”, especialment el PP.

  En aquest sentit, el fundador de Junts ha criticat els exercicis “delirants” del PP per convèncer els seus socis europeus de frenar l’oficialitat del català. “Les reticències inicials d’alguns països amb governs populars s’expliquen, en gran mesura, per la pressió política i no tant per les raons adduïdes, les quals han estat degudament rebatudes”, ha manifestat l’expresident de la Generalitat.

  Malgrat tot, Puigdemont ha insistit que l’oficialitat del català “continua a l’agenda i és una exigència que té recorregut”, i ha afirmat que el fet que l’aprovació de l’oficialitat del català no hagi estat possible durant la presidència espanyola del Consell de la UE no vol dir “que les opcions d’assolir-ho hagin desaparegut”. “El camí iniciat és irreversible, encara que demani més temps”, ha afegit el dirigent de Junts.

  (Visited 42 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari