Sindicats educatius demanen destituir Garcia Plata i Cuevas per les seves declaracions “racistes” sobre PISA

Els representants del professorat afirmen que si l’escola pública “no és capaç d’atendre a tothom és perquè falten recursos"

  El secretari de Transformació Educativa, Ignasi García Plata (ACN)

  Els sindicats educatius USTEC, Professors de Secundària, Intersindical, CGT i UGT han demanat la destitució del secretari de Transformació Educativa del Departament d’Educació, Ignasi Garcia Plata, i del director general d’Innovació, Digitalització i Currículum, Joan Cuevas, per les seves declaracions “racistes” sobre els resultats de les proves PISA a Catalunya i pel seu “desconeixement de la funció de l’escola pública”.

  “Exigim al Departament d’Educació que faci la interpretació dels resultats PISA com cal: la diversificació d’alumnat que ha assumit l’escola ordinària catalana durant els darrers anys requeria una inversió que no s’ha dut a terme”, defensen els sindicats en un comunicat, en el qual denuncien que “no s’ha invertit ni en recursos ni s’han millorat les condicions laborals del personal educatiu”.

  En aquest sentit, els sindicats assenyalen que la baixada dels resultats és de tot l’alumnat, i destaquen que “sense un reconeixement de la tasca del personal educatiu, ni recursos per l’escola pública, no es podrà revertir aquesta situació”. Per això, consideren que si l’escola pública “no és capaç d’atendre a tothom és perquè falten recursos per cobrir totes les necessitats”.

  Els sindicats veuen “molt significatiu” que mentre el departament feia aquestes declaracions “racistes assenyalant part de l’alumnat”, a la reunió amb els sindicats per qüestions laborals es plantejava des d’Educació una proposta “totalment insuficient”.

  (Visited 79 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari