Pablo Iglesias: “Yolanda Díaz ha treballat per destruir Podem aliant-se amb mafiosos”

El fundador de Podem assegura que "es penedeix" d'haver donat a la líder de Sumar tant de poder

L'exlíder de Podem, Pablo Iglesias

El fundador de Podem i exvicepresident del govern central, Pablo Iglesias, afirma en una entrevista al Diari de Barcelona que la líder de Sumar, Yolanda Díaz, “ha treballat per destruir Podem aliant-se amb mafiosos i els seus enemics més evidents”.

Un cop Podem ha quedat fora de l’executiu i Sumar l’ha relegat també dins del grup parlamentari de Sumar al Congrés, Iglesias lamenta haver situat Yolanda Díaz al capdavant del projecte. “Em penedeixo d’haver-li lliurat tant de poder sense haver deixat lligat un procés democràtic”, assegura, perquè “confiava en ella i en el fet que obriria un procés democràtic i que respectaria el pes democràtic de Podem”.

Pablo Iglesias va més enllà i assegura que Sumar és una força “pessimista” perquè la plataforma de Yolanda Díaz “no pensa que es pugui alterar determinades relacions amb els mitjans de comunicació” i assumeix que “és molt difícil construir un espai ideològic molt diferent del que representa la socialdemocràcia clàssica”.

L’exdirigent de Podem també apunta que segons el seu entendre, l’entrada de Podem al govern central va ser un encert, i extrapola aquesta experiència de transformació des de dins del sistema al rumb que han adoptat ERC i Junts. “Els independentistes catalans han entès que el dret a decidir passa per guanyar una batalla política dins de l’Estat espanyol. Des de fora és impossible”, sosté.

Iglesias apunta que el fet que Podem es presenti en solitari a les eleccions europees del juny és “una possibilitat”, perquè “Podem ha de tornar a ser una opció electoral autònoma” i “s’ha de fer visible”. En aquest sentit, apunta que qualsevol possibilitat d’acord amb altres formacions polítiques passarà per l’existència d’unes “primàries obertes”, tot i que “sospita” que Sumar no s’hi avindrà.

En tot cas assegura que ell no encapçalarà aquesta possible llista. “No tinc previst tornar a aquest tipus de política institucional. Estic fent política des d’un lloc on crec que soc més útil i on, a més, em sento més feliç i més còmode”, i “sempre he pensat que la política es fa també als mitjans i estar dirigint Canal Red és la meva tasca”.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari