Illa confirma que optarà a repetir com a líder del PSC: “Ara toca governar Catalunya”

El líder dels socialistes catalans veu necessari que Catalunya tingui pressupostos al gener i demana a ERC "coratge per arribar a acords"

Salvador Illa durant el seu discurs a la XXVIII Trobada d'Economia de s'Agaró (Aleix Freixas i Ariadna Reche, ACN)
Salvador Illa durant el seu discurs a la XXVIII Trobada d'Economia de s'Agaró (Aleix Freixas i Ariadna Reche, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha anunciat aquest dissabte que optarà a la reelecció com a líder del partit en el 15è Congrés ordinari que la formació celebrarà el 15, 16 i 17 de març de l’any vinent. “Ara toca governar Catalunya”, ha dit Illa, que ha promès “enfortir” el PSC per fer-lo “més potent, més present al territori, més eficient i més modern”.

“Ara toca Catalunya, constatar que Catalunya ha girat full a 10 anys perduts”, ha defensat el dirigent socialista, que ha reivindicat els projectes impulsats durant les presidències socialistes, com el de la dessalinitzadora del Prat, en contraposició al que considera els projectes “emboirats” dels últims governs independentistes.

Pressupostos catalans

Illa veu necessari que Catalunya tingui pressupostos el dia 1 de gener o, a tot estirar, la primera quinzena, i demana a ERC “que no tingui por per arribar a acords”. “S’ha de tenir coratge, i no aquelles postures que puguin ser més còmodes des del punt de vista de defensar el teu projecte”, ha afirmat Illa durant les XXVIII Jornades Econòmiques de S’Agaró, on ha participat en un sopar-debat.

El líder dels socialistes catalans també ha demanat no “alegrar-se” amb les xifres del dèficit fiscal, perquè “no porta a res de bo”. “En faig algun número jo, del deute acumulat de la Generalitat amb els Ajuntaments?”, s’ha demanat, reiterant que el concert econòmic no té encaix per a Catalunya.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari