Montilla, sobre l’independentisme: “Saben perfectament que no ho tornaran a fer”

L'expresident de la Generalitat lamenta que Felipe González "no ha entès que Espanya i el PSOE han canviat"

  L'expresident de la Generalitat José Montilla, al 'Cafè d'idees' de RTVE

  L’expresident de la Generalitat José Montilla ha considerat “postureig” que el també expresident català Carles Puigdemont digui que no ha fet cap renúncia en els pactes amb el PSOE per investir Pedro Sánchez. En una entrevista a RTVE, Montilla ha assenyalat que els independentistes “saben perfectament que no ho tornaran a fer perquè no poden, perquè no tenen forces”.

  Segons l’expresident socialista, els documents signats per a la investidura recullen que hi ha un “camí polític” que no té res a veure amb la via unilateral. Una altra cosa, ha indicat Montilla, és que l’independentisme no hagi renunciat al seu programa màxim: “No pots demanar als independentistes que deixin de ser independentistes, això no tindria sentit i no seria democràtic”, ha afirmat.

  Preguntat per les crítiques de l’expresident espanyol Felipe González contra l’amnistia i els pactes amb l’independentisme, Montilla ha considerat que no ha entès que Espanya i el PSOE han canviat: “El partit actual no és el de Felipe González. La societat espanyola no és al de l’any 1982 i els altres partits tampoc”, ha argumentat l’expresident de la Generalitat.

  A parer de Montilla, si un partit vol representar un país, no es pot ancorar en posicions de fa 40 anys. A més, creu que una persona que ha governat ha de tenir “responsabilitat i lleialtat”. “Em sap greu que els que participen poc a les campanyes electorals apareguin fent pronunciaments en un determinat moment que pot semblar que avalen posicions dels adversaris”, ha lamentat.

  (Visited 100 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari