Censurat un article de l’oposició en el butlletí municipal de l’Ampolla

L’alcalde, Francesc Arasa (JxCat), afirma que es tracta d’un error de la impremta

Francesc Arasa

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ja no existeix, però la manera de fer caciquil que va caracteritzar durant dècades el partit pujolista continua ben arrelada en alguns indrets del país. Aquest és el cas del municipi mariner de l’Ampolla, a la comarca del Baix Ebre.

Ho ha denunciat el regidor Josep Fabra, del grup municipal Millorem l’Ampolla-Acord Municipal, que està a l’oposició del consistori, presidit per Francesc Arasa (JxCat). En l’últim número de La Marinada, el butlletí municipal que edita l’Ajuntament, l’article que hi va enviar aquest regidor per a la seva publicació ha estat barroerament censurat i manipulat.

En cada edició d’aquest butlletí, els grups municipals hi tenen un espai reservat per a expressar la seva lliure opinió sobre l’actualitat de l’Ampolla. En l’últim número, el regidor Josep Fabra, en representació de Millorem l’Ampolla-Acord Municipal, va enviar un article per a la seva publicació, en el qual parlava de les pujades de l’IBI i de la taxa d’escombraries que ha aprovat l’equip de govern presidit per l’alcalde Francesc Arasa (foto).

L’article censurat

Deia Josep Fabra en aquest article: “En el ple extraordinari de l’octubre ens hem oposat a la pujada de l’IBI i taxa d’escombraries. En matèria de brossa, vam presentar propostes que poden reduir els costos de recollida, ho treballarem. En l’IBI, un 25% servirà per incrementar els salaris dels membres de l’equip de govern, que no critiquem si es justifica, però demanem transparència. Un altre no menys del 25% anirà destinat a recuperar aquella bonificació que s’aplica als que instal·len plaques solars (30%), bonificació a la qual tampoc ens oposem, però per mala gestió i planificació, el que no podem pretendre és que mentre els rics i segones residències paguen molt menys, atornillem a la gent humil de l’Ampolla per compensar-ho. Un increment que no arribarà a donar serveis al poble i servirà per pagar salaris i bonificacions.

Millorem som un grup de persones que estimem el poble i tota la seva gent, i continuarem insistint amb fermesa i convenciment que tard o d’hora el govern veurà que nosaltres proposem alternatives positives per a l’Ampolla i si ens volen tenir al camí de la construcció d’un futur millor, ens hi tindran”.

Passat pel ribot

El regidor de Millorem l’Ampolla-Acord Municipal va quedar garratibat quan, dies després d’enviar l’article per a la seva publicació, l’última edició de “La Marinada” va ser repartida entre el veïnat de la localitat. L’article original havia estat manipulat i censurat. Això és el que va sortir publicat, després de la passada del ribot:

En el ple extraordinari de l’octubre ens hem oposat a la pujada de l’IBI i taxa d’escombraries. En l’IBI, un 25% servirà per incrementar els salaris dels treballadors municipals, que era necessari, però demanem una explicació de per què els altres tres quarts parts de l’augment, si la situació econòmica és bona. I la taxa d’escombraries que puja sense explicació. Un augment que veiem exagerat i demanem que aquest increment es justifiqui de forma transparent i clara per a tots. Continuarem treballant per millorar, som al vostre costat”.

Les referències a l’increment de les retribucions de l’equip de govern municipal de Francesc Arasa -que té majoria absoluta-, a les bonificacions de les plaques solars i a la discriminació que pateixen els veïns enfront d’“els rics i segones residències” havien desaparegut. També s’havia suplantat la seva identitat política, presentant Josep Fabra com a “portaveu del grup municipal d’ERC”, en comptes de portaveu de Millorem l’Ampolla-Acord Municipal.

La culpa és de la impremta

El regidor va quedar bocabadat davant d’aquesta insòlita censura. Ja que com a director de “La Marinada” hi figuren el mateix alcalde i la regidora de Cultura, Gemma Caballé, el representant de l’oposició va demanar explicacions a Francesc Arasa.

La resposta de l’alcalde va ser antològica. Resulta que la culpa de la desaparició dels dos paràgrafs i la modificació parcial de l’article de Josep Fabra “era de la impremta”, que té els tallers a la ciutat de León.

Denúncia a la Síndica de Greuges 

Com és obvi, aquesta explicació tan grollera no ha colat i el grup Millorem l’Ampolla-Acord Municipal ha fet un vídeo per denunciar públicament aquest inadmissible acte de repressió contra la llibertat d’expressió. Josep Fabra també reclama que s’elabori i s’aprovi un reglament perquè el butlletí municipal La Marinada sigui realment democràtic i estigui al servei del veïnat. A més, aquest grup polític té previst presentar una queixa davant la Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, per aquest insòlit episodi de censura.

Amb una població de 3.500 habitants -que es multiplica durant l’estiu- el municipi de l’Ampolla va aconseguir la seva segregació del Perelló l’any 1989. Des d’aleshores, només ha tingut dos alcaldes: Francesc Sancho, fins al 2011, i, després, el seu “hereu”, Francesc Arasa, ambdós pujolistes recalcitrants, com denota la tisorada que ha patit l’article del principal grup de l’oposició.    

(Visited 273 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari