Quins destacats ‘juntistes’ reneguen ja de Puigdemont?

Josep Costa
Josep Costa

Es veia a venir, l’acord de l’expresident Carles Puigdemont amb el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez a canvi de l’amnistia no ha agradat a una part de Junts, que ho valoren com una baixada de pantalons, alguns d’ells són o han estat destacats ‘juntistes’.

D’una banda, hi trobem l’eurodiputada i exconsellera d’Educació Clara Ponsatí que, ja fa temps, que exerceix de vers lliure. La política independent adscrita a Junts va tardar poc a desmarcar-se de Puigdemont després d’anunciar-se el pacte amb els socialistes. Ho va manifestar amb prou claredat en un article d’opinió a Vilaweb: “Final de trajecte”. A on, entre altres coses, diu: “Que el primer president de Catalunya que ens havia dit que no volia saber res d’Espanya pacti per fer president d’Espanya el líder d’aquest PSOE és un menyspreu a la gent que hi ha confiat i l’ha protegit”, referint-se a Puigdemont.

Un altre que arrufa el nas amb el pacte de Puigdemont és l’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa. A la xarxa social X -abans Twitter-, el polític eivissenc escriu: “Llegida la “Ley Orgánica de amnistía para la normalización institucional, política y social en Cataluña”, i superat l’embaf de Constitució i Espanya del text, torn a dir: No a la “normalització” en el meu nom. Separació! PS: Ni una referència al concepte de lawfare o equivalent”. Costa també ha penjat intervencions seves al Parlament en aquesta línia, i s’ha fet ressò d’usuaris de la xarxa també oposats a la llei d’amnistia.

(Visited 369 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari