El Parlament Europeu debatrà sobre la llei d’amnistia al ple de la setmana vinent

La conferència de presidents dona llum verda a la petició del Partit Popular Europeu

Seu del Parlament Europeu

El Parlament Europeu debatrà en el ple de la setmana que ve, a Estrasburg, sobre la llei d’amnistia pactada pel PSOE amb Junts per aconseguir la investidura de Pedro Sánchez. La conferència de presidents de l’Eurocambra ha donat llum verda aquest dijous a la petició formulada pel Partit Popular Europeu perquè la qüestió formés part de l’agenda de la sessió.

L’eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha celebrat que el ple abordi el que considera “l’erosió de l’Estat de dret a Espanya per l’amnistia i pels pactes de Sánchez contra la independència judicial”. “S’estan vulnerant els principis que defensa la UE”, ha manifestat a X (Twitter).

El debat, també reclamat pel grup dels liberals, del qual forma part Ciutadans (Cs), se celebrarà el pròxim dimecres. L’eurodiputat de Cs Adrián Vázquez ha afirmat que “els valors de la Unió són un límit democràtic que no s’ha de sobrepassar, fins i tot per a aquells que no tenen cap límit per mantenir-se en el poder”.

A banda d’eurodiputats, en el debat també hi haurà un representant de la Comissió Europea i del govern espanyol en representació de la presidència del Consell de la UE, recull l’ACN.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari