Les acusacions del 17-A demanen al Suprem que els condemnats siguin jutjats pels morts a Cambrils i la Rambla

Les defenses demanen l'absolució i la Fiscalia vol mantenir la condemna de l'Audiència Nacional

Vista del Suprem sobre el recurs presentat contra la sentència del 17-A

Foto: ACN / Pool EFE

Les acusacions particulars dels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils han reiterat aquest dimecres al Tribunal Suprem que els tres condemnats ho han de ser també per les morts a la Rambla de la capital catalana i el passeig Marítim de la localitat del Baix Camp.

Segons els advocats de diversos agents dels Mossos d’Esquadra ferits i dels pares del nen de 3 anys mort a la Rambla, els tres condemnats van ser imprescindibles per cometre els atemptats i, per tant, han de ser jutjats un altre cop incloent aquest delicte, recull l’ACN.

La Fiscalia, la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i Cambrils, associacions de víctimes del terrorisme i altres acusacions particulars s’han oposat als recursos de les defenses, que han demanat l’absolució. Algunes de les acusacions han demanat mantenir la sentència en segona instància de l’Audiència i altres s’han adherit a la petició de repetir el judici per condemnar-los pels assassinats amb motivacions terroristes.

Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir van ser condemnats a 43 i 36 anys de presó, respectivament, després que l’Audiència Nacional els rebaixés 10 anys la pena inicial. Said ben Iazza va ser condemnat a vuit anys per col·laboració amb organització terrorista, però ja ha sortit de presó, i el límit de compliment per a Chemlal i Oukabir és de 20 anys.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari