Funcionaris espanyols activen a Brussel·les una carta contra la llei d’amnistia

La missiva circula des de fa uns dies entre la comunitat espanyola a Brussel·les

Funcionaris espanyols a Brussel·les en actiu o ja jubilats promouen una carta contra l’amnistia pactada entre el PSOE, Junts i ERC per adreçar-la a la Comissió Europea, segons ha avançat Vilaweb. El text circula des de fa uns dies entre els cercles funcionarials de Brussel·les, però de moment no es té constància que s’hagi presentat formalment davant de cap instància, per bé que va adreçada a la vicepresidenta de la Comissió Europea, Vêra Jourová, i al comissari europeu de Justícia, Didier Reynders. Precisament, Reynders va demanar dies enrere informació sobre la llei d’amnistia a l’executiu espanyol, que va derivar la qüestió als grups parlamentaris al Congrés.

A la carta el grup de funcionaris assegura que assisteix “impotent” al “qüestionament de la legalitat vigent, tant espanyola com europea” que al seu parer impulsa Pedro Sánchez.

Els impulsors de la missiva subratllen que els fets “gravíssims” del 2017 a Catalunya que van tenir per objecte “la secessió d’aquesta part d’Espanya” són delicte tant a l’Estat com “a la major part dels codis penals europeus”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari