Errejón diu que participar en un referèndum no tindrà risc de presó

El líder de Mas País ha dit que és "un avenç democràtic" per a la "convivència de tot l'estat espanyol"

errejon sexta
errejon sexta

El diputat de Sumar i líder de Más País, Íñigo Errejón, ha afirmat que, gràcies als acords, aconseguiran que “participar en un referèndum o defensar-lo no sigui un motiu d’estar en risc d’entrar a la presó”. Així ho ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3, i ha declarat que és “un avenç democràtic” no només “pel poble de Catalunya”, sinó per la convivència de tot l’estat espanyol”. Així mateix, Errejón ha defensat que “la convivència entre els pobles a Espanya ha de dependre única i exclusivament del lliure acord i de la democràcia” i que això no es fa “per la via del càstig o el dret penal”, sinó per la via de la política, “basada en el lliure acord i en la democràcia”.

Errejón també ha estat a La hora de la 1, on ha demanat que “les qüestions polítiques tornin a ser exclusivament polítiques” i ha dit que “el que és just és un país on persones que participin en referèndums no vagin a la presó”. “Volem un país on les qüestions polítiques tornin a ser exclusivament polítiques, i volem un país on gent que hagi participat en un referèndum, o que hagi defensat un referèndum, no es vegi amenaçada d’entrar a la presó. Això és allò just i el que és correcte, i això ajudarà a la convivència i l’entesa entre els pobles d’Espanya”, ha assenyalat el diputat.

Sobre l’acord entre PSOE i Junts, el líder de Más País ha dit que “els espanyols no havien votat malament. El resultat de les urnes s’havia de concretar en la possibilitat d’un govern. Hem treballat per a un govern amb sensibilitat de justícia social i sensibilitat plurinacional”, ha asseverat. A més, ha afirmat que la “coordinació” entre el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, és “màxima i permanent”. Pel que fa a l’amnistia, Errejón ha assenyalat que el text final es coneixerà “pas a pas”, perquè primer “es discutirà molt”. “És una proposició de llei que registraran els grups en el moment en què hi hagi acord i hi haurà moltes opinions, cosa que és bona: el Parlament farà la seva feina”, ha reblat.

Errejón també ha parlat sobre els incidents a Ferraz per protestar contra l’amnistia, i ha dit que “la gent té dret a manifestar-se. És un dret que cal defensar i respectar, fins i tot quan es manifesta gent amb idees aberrants”, però que “el poble és més gran i no admet tuteles”. “Està sent una manifestació de gent que considera que té un dret patrimonial sobre l’Estat. És a dir, que l’Estat li pertany, diguin el que diguin les urnes, i el que hem vist als carrers aquests dies, amb la violència dels grups feixistes, només és la infanteria d’un bloc reaccionari més ampli. És la mobilització d’un conjunt de gent que entén que la seva idea de nació està per sobre del que votin els espanyols”, ha apuntat. A més, ha dit que aquesta “infanteria esquadrista” intenta que per sobre de la sobirania popular “estiguin els privilegis, els poders i el cognom d’algun”, i ha volgut fer una crida o al “coratge cívic” dels “espanyols demòcrates”, que “no s’acorvardin” i que mantinguin “ferma la posició”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari