Sindicats de Mossos reclamen a Elena “un gir de 180 graus” en les polítiques d’Interior

SAP-FEPOL alerta que el cos policial s'afeblirà si no es milloren les condicions de treball i denuncia que s'ha instal·lat una "política de la por" entre els comandaments

Protesta dels sindicats de Mossos

Foto: ACN, Blanca Blay

Sindicats de Mossos concentrats a les portes del Parlament de Catalunya han reclamat aquest dimarts al Departament d’Interior de la Generalitat, que encapçala el conseller Joan Ignasi Elena, que doti de més seguretat jurídica el cos policial, millori les seves condicions de treball i faci “un gir de 180 graus” en les polítiques, difon l’ACN.

Pere García, secretari general del sindicat autònom SAP-FEPOL, ha afirmat que si aquests canvis no arriben, “el cos patirà conseqüències que afebliran el servei de seguretat pública de Catalunya en els mesos vinents”.

“Hem hagut de ser els sindicats els que assumim íntegrament la defensa dels mossos en els procediments penals”, s’ha queixat. A més, ha denunciat una política “impositiva” per part del Departament d’Interior i ha apuntat que s’ha instal·lat una “política de la por” en els alts comandaments, afegeix la mateixa informació.

En un comunicat conjunt, els sindicats SME, SAP-FEPOL, FEPOL i SEIME han reflectit aquestes i altres queixes i reivindicacions, com la de proporcionar més recursos perquè els agents puguin afrontar episodis de violència contra els cossos policials i acabar amb els greuges comparatius amb altres cossos, com el dels Bombers de la Generalitat, que, segons asseguren, s’han incrementat.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari