Feijóo descarta l’acord d’Estat que vol el Cercle d’Economia i titlla “d’aberració” l’amnistia

"És una transacció política per la conveniència d'una persona", avisa el líder popular des de Brussel·les

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo

El PP s’ha desmarcat aquest dijous del posicionament del Cercle d’Economia a favor d’una eventual amnistia als encausats del procés. Hores després que l’entitat presidida per Jaume Guardiola hagi difós una nota dient que serviria per “millorar el clima de convivència a Catalunya” i demanant un “gran acord entre els principals partits d’àmbit espanyol”, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha qualificat la mesura d'”aberració democràtica”. “Aquesta amnistia no és per la reconciliació, és una transacció política per la conveniència d’una persona que vol continuar sent president”, ha afegit des de Brussel·les, on Feijóo ha participat en una trobada dels populars europeus.

Segons ha indicat el PP en un comunicat, Feijóo s’ha trobat amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, amb qui ha parlat de l’amnistia perquè, a parer seu, “afecta l’Estat de dret a Espanya i de qualsevol país de la Unió Europea”. Tanmateix, el líder del PP ha recordat que tant el PP com el PSOE es van posicionar en contra de l’amnistia abans de les eleccions.

Feijóo ha expressat de nou la seva negativa a una amnistia el mateix dia en què el Cercle d’Economia hagi llançat una nota on reclama “un gran acord entre els principals partits d’àmbit espanyol i els partits nacionalistes”. El Cercle, que en el passat ja va expressar el seu suport als indults, assenyala també que la mesura hauria d’estar blindada jurídicament perquè el Tribunal Constitucional no la pugui tombar i suposar l’acceptació per part dels independentistes del marc constitucional.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari