Què no perdona Aurora Madaula a Esquerra Republicana?

La secretària segona i diputada de Junts, Aurora Madaula, a la sala de premsa del Parlament (ACN)

La diputada de Junts i secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, encara no ha perdonat a ERC el fet que, el 2020, el llavors president de la Mesa de la cambra catalana, el republicà Roger Torrent, retirés a l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, la seva acta de diputat com va ordenar inicialment la Junta Electoral Central (JEC) i va confirmar posteriorment el Tribunal Suprem. Madaula ha recordat aquest episodi de la política catalana arran de les declaracions de l’exdiputat i membre de l’executiva d’ERC, Raül Romeva, en una entrevista a TV3 en la qual ha considerat que els partits independentistes haurien de donar suport al president de la Generalitat, Pere Aragonès, pel que fa a l’acord de claredat.

“Quan tens un repte de tanta magnitud, crec que és important assumir una certa lleialtat, i en això vull ser molt clar: Esquerra Republicana ha estat sempre al costat del president de la Generalitat quan ha tocat fer coses d’aquesta envergadura, des de fa molt de temps. Jo crec que ara toca estar al costat del president de la Generalitat perquè institucionalment li pertoca liderar aquesta qüestió. Per tant, a mi em sembla que, com s’ha fet en altres moments dels anys recents, avui toca fer això”, ha manifestat Romeva respecte a la proposta d’Aragonès.

No obstant això, Madaula ha tractat de desacreditar Romeva i les seves paraules sobre el suport d’ERC als presidents de la Generalitat, i ha recordat el cas de Torra afegint una imatge de la sessió del Parlament en la qual l’expresident, aplaudit pels diputats de Junts, va exigir a Torrent que li retornés la condició de diputat. “Va, home, que no fa pas tant de temps. Potser el que convé és tenir memòria“, ha publicat la diputada de Junts a X, en resposta a les paraules del dirigent republicà.

(Visited 268 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari