L’amnistia sobrevola el judici del TdC a responsables de l’1-O

L'organisme contempla que Carles Puigdemont declari des de Bèlgica per videoconferència

Carles Puigdemont

El pròxim 17 de novembre el Tribunal de Comptes (TdC) jutjarà els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i una trentena d’alts càrrecs per la despesa de l’1-O i el Diplocat.

La vista, que se celebrarà a Madrid, s’acosta en plena negociació entre l’independentisme, el PSOE i Sumar sobre una eventual amnistia als encausats pel procés. De fet, no és descartable que el gruix dels acusats es puguin beneficiar d’aquesta mesura encara sense concretar.

Tot i això, fonts del TdC destaquen un eventual perdó només seria aplicable un cop la llei d’amnistia estigui promulgada, així que no hauria d’afectar la cita del dia 17, en la qual no descarten que Puigdemont declari per videoconferència.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari