Junqueras arriba aquest dilluns a Irlanda del Nord per reunir-se amb dirigents del Sinn Féin

El líder d'ERC també es trobarà amb el president del Parlament nord-irlandès

El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'acte de reivindicació de l'1-O a Igualada (ACN)

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, i l’eurodiputat republicà Jordi Solé arriben aquest dilluns a Irlanda del Nord per reunir-se amb dirigents del Sinn Féin i amb l’objectiu “de compartir experiències en resolució de conflictes polítics”. “L’Acord de Divendres Sant entre els governs britànic i irlandès és una de les experiències internacionals en les quals cal referenciar la resolució democràtica dels conflictes polítics”, ha afirmat el líder republicà.

A parer de Junqueras, d’aquell pacte que va posar punt final a la lluita armada del grup terrorista IRA “se n’extreuen aprenentatges metodològics transcendents, també aplicables al conflicte entre Catalunya i l’Estat“. De fet, el viatge del president d’ERC es produeix en plena negociació amb el govern central per a la investidura del socialista Pedro Sánchez.

Aquest dilluns, Junqueras i Solé mantindran les primeres reunions amb el Sinn Féin a la ciutat irlandesa de Cork, i dimarts es trobaran a Dublín amb la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, i el responsable d’Afers Exteriors del partit, Matt Carthy. El dimecres, els republicans aniran a Belfast per reunir-se amb el portaveu principal del Sinn Féin, Declan Kearney, i l’alcalde de la ciutat, Ryan Murphy, i dijous es produirà la trobada amb el líder històric del Sinn Féin, Gerry Adams, i amb el president del Parlament nord-irlandès, Alex Maskey.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari