L’Ajuntament de Barcelona suspèn el plus d’antiguitat als funcionaris, Bombers i Guàrdia Urbana

La mesura ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, BComú, ERC i Vox i les abstencions de Junts i el PP

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en roda de premsa (ACN)

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat suspendre el plus d’antiguitat que perceben els funcionaris, Bombers de la ciutat i agents de la Guàrdia Urbana. La mesura s’ha acordat en un ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dilluns amb els vots a favor del PSC, BComú, ERC i Vox, mentre que Junts i el PP s’han abstingut.

La decisió arriba després que el passat mes de juliol la Sindicatura de Comptes fes un informe que considerava que aquests incentius eren “retribucions ordinàries no subjectes a la norma”. El passat setembre  l’oposició va tombar aquesta suspensió i va acusar l’executiu barceloní, que encapçala el socialista Jaume Collboni, de no haver-la negociat amb els treballadors. Ara, la mesura s’ha aprovat i s’ha acordat suspendre el pagament que es fa a funcionaris, agents de la Guàrdia Urbana i membres dels Bombers de Barcelona a partir dels 25 anys de servei.

La sessió també ha servit per donar llum verda a una modificació del pagament dels triennis en funció de la categoria, un punt que afecta sobretot els alts càrrecs i ha tirat endavant amb el suport de tots els grups. Segons ha explicat el tinent de l’alcaldia de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, l’objectiu de l’executiu local és “donar solució” a les condicions específiques del personal funcionari, més enllà de les recollides en el conveni vigent. “Són dos acords que evitaran un greu perjudici en la plantilla municipal i que la negociació amb la representació sindical permetrà minvar”, ha apuntat.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari