La Policia Nacional se sent “estimada” i “necessària” a Catalunya

El director del cos, el cap a Catalunya i el delegat del govern espanyol celebren la bona feina en el Dia de la Policia

Alguns dels policies nacionals condecorats en l'acte del Dia de la Policia a Catalunya (ACN)

La Policia Nacional se sent “estimada” i “necessària” a Catalunya per lluitar contra la delinqüència. Així ho han dit els responsables polítics i policials que han intervingut aquest dilluns en l’acte del Dia de la Policia celebrat a Barcelona, i han constatat la bona col·laboració amb tots els cossos policials, com els Mossos d’Esquadra i les institucions. Així, el cos sent l’”agraïment” de la ciutadania a la seva feina per defensar la seguretat, els drets i les llibertats. Els actuals 3.400 policies nacionals destinats a Catalunya són 526 més que el 2018, cosa que suposa un increment del 18% en cinc anys.

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha elogiat el cos i la seva feina a Catalunya, on “és de tots i treballa per a tots”. També ha tingut bones paraules per Catalunya i ha remarcat que això “obliga la Policia a donar una resposta àgil i eficaç”. Com a contrapartida, ha dit que la societat catalana “agraeix” aquesta feina a la Policia Nacional i la veu amb major proximitat i com a “aliada” per defensar els drets i llibertats, i ha dit que amb els Mossos hi ha una “especial relació de treball conjunt, amb lleialtat, confiança i professionalitat”.

El delegat del govern central a Catalunya, Carlos Prieto, ha remarcat que el fet que a Catalunya no es vegin patrulles de la Policia Nacional pel carrer habitualment fa semblar que “no hi són”, però en realitat els efectius del cos duen a terme operacions contra el crim organitzat, frustren atemptats o eviten matrimonis forçosos. Prieto ha remarcat que tots els agents “són necessaris” a Catalunya, que se’ls “estima” i cal que siguin “forts”.

En el seu discurs, el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Luis Fernando Pascual Grasa, ha reivindicat el paper del cos a Catalunya i la seva cooperació amb els altres cossos policials i entitats i institucions del país, ha destacat dues de les operacions condecorades aquest dilluns i ha posat com a exemple de bona feina el control de més de 10 milions de passatgers a l’aeroport del Prat.

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari