Borrell planteja destinar 5.000 MEUR a ajuda militar a Ucraïna el 2024

L'alt representant per a la Política Exterior anuncia que la UE entrenarà 40.000 soldats ucraïnesos "els pròxims mesos"

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, saludant l'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell

L’alt representat per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, s’ha mostrat confiat aquest dilluns que el bloc comunitari destinarà 5.000 milions d’euros a ajuda militar a Ucraïna el 2024, recull l’ACN.

En la roda de premsa posterior a la reunió informal dels ministres d’Exteriors de la UE, celebrada a Kíiv, Borrell ha esperat que l’acord entre els 27 per al nou paquet d’ajuda militar es tanqui “abans que acabi l’any”, en el marc de la revisió del pressupost comunitari prevista per a l’any que ve.

A més, l’alt representant ha assenyalat, en una compareixença amb el ministre ucraïnès d’Exteriors, Dmytro Kuleba, que la UE continuarà entrenant soldats ucraïnesos.

Borrell, de fet, ha anunciat que l’objectiu és formar-ne 40.000 “els pròxims mesos” i ha remarcat la importància de seguir “reforçant” la cooperació entre les indústries de defensa d’Ucraïna i la UE, així com “incrementar el suport a l’eliminació de mines” al país.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari