La Mesa rebutja reconsiderar les propostes d’amnistia i autodeterminació, com volen Cs i Vox

Els dos grups parlamentaris creuen que els textos de Junts, ERC i la CUP són inconstitucionals

  Reunió de la Mesa per admetre a tràmit les propostes de resolució del debat de política general (ACN)

  La Mesa del Parlament de Catalunya, després d’escoltar la Junta de Portaveus, ha acordat rebutjar les peticions de reconsideració de Ciutadans (Cs)  i Vox per les propostes de resolució sobre amnistia i autodeterminació en el marc del debat de política general del Parlament. Els dos grups parlamentaris consideren que els textos registrats per Junts, ERC i la CUP són inconstitucionals, i per això van demanar a la Mesa que no admetés a tràmit les propostes.

  El grup presidit per Carlos Carrizosa creu que les iniciatives dels partits independentistes tenen “una naturalesa similar” a les que el Tribunal Constitucional (TC) ja va anul·lar el 2017 i que la Mesa, en acceptar-les, “està tornant a incórrer en il·legalitats”. Per la seva banda, Vox denuncia que l’amnistia suposaria un “atemptat històric” per posar fi a Espanya.

  Totes les propostes de resolució que han registrat els diversos grups parlamentaris es votaran aquest migdia al ple.

  (Visited 35 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari