Els partits d’esquerra de Barcelona voten mantenir la pacificació d’escoles de Colau

La proposta ha estat aprovada amb els vots del PSC, BComú i ERC i l'abstenció de Junts i el PP

    La líder de BComú, Ada Colau, amb el portaveu de la formació, Jordi Martí, en el ple municipal (ACN)

    L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres al ple municipal un acord per avançar en la pacificació dels accessos als centres educatius i també en la climatització de les escoles públiques d’infantil, primària, municipals i instituts escola de la ciutat. La proposició, presentada per Barcelona en Comú (BComú), té com a objectiu donar continuïtat al projecte Protegim escoles, iniciat el mandat anterior, per tal de garantir entorns segurs i disminuir la contaminació atmosfèrica i acústica dels centres educatius.

    El text preveu passar d’un terç de les escoles protegides a la totalitat en aquest mandat. A més, també insta a habilitar un servei de psicòlegs als centres per vetllar pel benestar emocional dels infants i joves. La proposta ha estat aprovada amb els vots del PSC, BComú i ERC. Vox hi ha votat en contra i Trias per Barcelona (Junts) i el PP s’han abstingut.

    El text també demana que durant el mandat es passi dels 60 patis escolars transformats fins ara a la totalitat, perquè tots siguin més verds, coeducatius i comunitaris. En l’àmbit de la climatització, la proposició aposta per actuar en tots els centres que depenen del consistori i exigir a la Generalitat la climatització integral dels que siguin de la seva competència. També reclama al govern català el desplegament de la figura del coordinador de benestar, prevista a la llei, i la dotació de recursos suficients per atendre la diversitat a les aules, amb el desplegament “al màxim” del decret d’escola inclusiva.

    (Visited 84 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari