La CUP celebra que el català entri al Congrés però crida a defensar-lo “a les aules”

Pellicer recorda que els tribunals mantenen una "ofensiva duríssima" contra la llengua a Catalunya

El diputat de la CUP Xavier Pellicer

El diputat de la CUP-NCG Xavier Pellicer ha assegurat que aquest dimarts és “un dia rellevant per al català” per la seva estrena com a llengua d’ús al Congrés dels Diputats i perquè “s’ha obert el debat” sobre la seva incorporació com a llengua oficial de la Unió Europea.

Tot i això, ha lamentat que a Catalunya “no es facin els deures per defensar la llengua catalana” i ha reclamat “tornar a omplir les aules de català”. Ho ha dit en roda de premsa esgrimint que mentre es debat a la UE sobre la oficialitat del català i al Congrés ja es permet usar-lo la llei pactada l’any passat entre ERC, Junts, PSC i comuns “va aplanar que 26 escoles aquest curs hagin estat obligades a aplicar el 25% de castellà”.

Pellicer ha recordat que tant el català com el basc i el gallec “han estat anys i anys perseguits i prohibits a l’Estat” i que ara el català és atacat al País Valencià i a les Balears pels seus governs. A Catalunya, ha indicat, hi ha “una ofensiva duríssima contra el català” per part dels tribunals.

És per això que ha explicat que la llengua serà “un dels elements clau” que posaran sobre la taula la setmana vinent al debat de política general que s’ha de celebrar al Parlament. Per a Pellicer ha de ser “un dels elements fonamentals” com també ho ha de ser la sobirania social i econòmica i que el debat a Madrid per la correlació de forces polítiques no eclipsi la iniciativa política al Parlament per a l’autodeterminació, ha dit.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari