Junqueras torna al Congrés per reivindicar l’aprovació de l’ús del català

A partir d'aquest dimarts, els diputats i diputades ja podran expressar-se en qualsevol de les llengües cooficials de l'Estat

  El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en un acte organitzat pel grup ALE del Parlament Europeu (ACN)

  El líder d’ERC, Oriol Junqueras, viatjarà a Madrid aquest dimarts amb motiu del primer ple del Congrés en el qual es podran utilitzar les llengües cooficials, després que s’aprovi el seu ús a la cambra baixa. El republicà ha convocat els mitjans de comunicació a les 10:30 h a les portes del Congrés per fer declaracions i reivindicar el que considera un triomf.

  Segons publica Europa Press, fonts del partit han revelat que Junqueras assistirà presencialment a aquesta sessió del Congrés en la qual es donarà llum verda a l’ús del català, el basc i el gallec. D’aquesta manera, per primera vegada, a partir d’aquest dimarts es permetrà als diputats i diputades de la cambra baixa expressar-se en la llengua cooficial que prefereixin.

  Els diputats de Junts i ERC faran servir el català en totes les seves intervencions, mentre que els del PNB faran com al Parlament basc i utilitzaran indistintament el castellà i l’euskera. Els membres d’EH Bildu han concretat que gran part de les seves intervencions seran en euskera, tot i que puntualment també utilitzaran el castellà. Per part de Sumar, la diputada gallega Marta Lois i el diputat de Catalunya en Comú Gerardo Pisarello faran servir diverses llengües, i per part del BNG, el portaveu Néstor Rego parlarà només en gallec.

  L’aprovació de la iniciativa arriba una setmana abans del debat d’investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en el qual també es faran servir totes les llengües oficials.

  (Visited 38 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari