Tomé convoca 15 mundialistes sense consultar-les abans

La nova seleccionadora sorprèn amb la seva primera llista, on hi ha jugadores com Mapi León i Patri Guijarro, i hi destaca l'absència de Jenni Hermoso

La seleccionadora espanyola Montse Tomé ha fet pública la llista per als propers compromisos de l’equip a la Nations League, i ho ha fet amb sorpresa, perquè entre les jugadores seleccionades hi ha campiones del món i algunes de les que van renunciar al Mundial.

Hi són noms com Cata Coll, Irene Paredes, Olga Carmona, Ona Batlle, Mapi León, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro o Mariona Caldentey. També hi ha Athenea del Castillo, la jugadora del Reial Madrid que no va signar el comunicat de les 39, però no hi són Sheila García ni Jenni Hermoso. Aquesta última, segons Tomé, per protegir-la. Tampoc hi és l’excapitana Ivana Andrés.

Per tant, hi ha hagut sorpreses, perquè no era segur que a la llista hi hagués cap de les 39 futbolistes que fa uns dies van signar un comunicat exigint la reestructuració de l’organigrama del futbol femení i altres mesures a canvi de tornar a la selecció.

Asseguraven a la nota que la dimissió de Luis Rubiales com a president de la Federació Espanyola de Futbol i la destitució de Jorge Vilda com a seleccionador en favor de la seva número dos, Montse Tomé, no eren suficients.

“Les jugadores són professionals, venen de ser campiones del món, estimen la professió i estar a la selecció espanyola és un privilegi. Sé que demà estaran aquí amb nosaltres”, ha dit. I ha afegit: “Tenim moltes ganes, comença una etapa nova, ho hem de tenir tots molt clar”.

Entres les jugadores hi ha incredulitat, ja que la Federació no els havia avisat que estarien en aquesta llista i se n’han assabentat per televisió.

La llista s’ha fet pública pocs dies abans dels compromisos de la selecció espanyola de la Nations League contra Suècia (aquest divendres) i Suïssa (dimarts que ve), que decidiran les dues places europees per als Jocs Olímpics de París. En un primer moment s’havia d’anunciar divendres passat, però la situació no ho va permetre.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari