ERC mostra el seu suport a Buch i creu que la condemna és “una vergonya”

Vilalta: "Per això és tan necessària l'amnistia i resoldre el conflicte polític amb l'autodeterminació"

Marta Vilalta

ERC i els seus dirigents han mostrat públicament el seu suport a l’exconseller d’Interior Miquel Buch, després de conèixer la sentència de l’Audiència de Barcelona que l’ha condemnat a quatre anys i mig de presó per un delicte de malversació per nomenar com a assessor un mosso d’esquadra que feia d’escorta de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan va marxar de Catalunya el 2017. Els republicans consideren “una vergonya” la sentència i aposten per insistir en l’amnistia per a reconduir condemnes com aquesta.

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha publicat un missatge a X, l’antic Twitter, rebutjant la condemna i mostrant el seu suport. “Per això és tan necessària l’amnistia. Per això és tan rellevant resoldre el conflicte polític amb l’autodeterminació. Per això s’ha d’acabar aquesta persecució política-judicial. Per això volem ser un nou estat, per garantir justícia”, ha afegit Vilalta.

La consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, també s’ha dirigit a Buch a la xarxa assegurant que “davant la repressió que no s’atura, persistim amb més democràcia: amnistia i autodeterminació”. El vicesecretari de Comunicació i Estratègia d’ERC, Marc Colomer, també s’ha expressat a X en la mateixa línia, carregant contra la condemna. “Quina vergonya de sentència. El reflex d’un estat corcat i obsessiu. Dempeus, determinats i ferms per l’amnistia i l’autodeterminació”, ha escrit. L’exconseller i membre de la direcció d’ERC Juli Fernández també ha volgut mostrar el seu “suport” a Buc per una “sentència injusta”. L’exconsellera Dolors Bassa també ha publicat un missatge a la xarxa qualificant la condemna d'”aberració”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari