Calviño retreu a Aznar que pretengui “donar lliçons” i crear “alarma” quan ell mateix va negociar “amnisties”

"Hi ha persones que ja no estan a primera línia de la política, no només al PP, que no troben el seu lloc"

La vicepresidenta primera en funcions del govern central, la socialista Nadia Calviño, ha retret aquest dijous a l’expresident del govern central, el popular José María Aznar, que pretengui “donar lliçons” i que llanci missatges “d’alarma” sobre una suposada “situació d’excepcionalitat” que “no es correspon amb la realitat”. “Hi ha persones que ja no estan a primera línia de la política, no només al PP, que no troben el seu lloc i estan constantment provant de donar lliçons” ha dit sense fer referència explícita a quins són aquests altres exdirigents.

En tot cas, Calviño ha recordat que durant els seus mandats Aznar “va negociar amnisties i tot el que calgués i fins i tot parlava català a la intimitat”. “La realitat és que tots els països del nostre entorn tenen governs de coalició i que és normal que hi hagi una negociació política per constituir un govern”, ha dit en una entrevista a TVE, i que “en aquest moment el PP hauria d’estar provant d’aconseguir una majoria per fer un govern”.

Calviño ha defensat l’estratègia del seu executiu per “recuperar la convivència i la concòrdia dins de Catalunya”. “Crec que hem avançat molt en els últims cinc anys, sempre amb respecte escrupolós de la constitució, i aquesta és la línia que seguirem en el futur: diàleg i Constitució”. La vicepresidenta en funcions ha evitat parlar “d’especulacions” sobre un hipotètic acord sobre l’amnistia, perquè ara, ha recordat, és el torn del popular Alberto Núñez Feijóo per intentar assolir una investidura. “Els procediments són importants en democràcia, i li toca el torn al PP”. “Hi ha moltes veus dient a Feijóo el que ha de fer o no, i ell sabrà si la imatge que vol donar abans d’anar a la investidura és que s’està mobilitzant al carrer en contra” d’una altra investidura, ha conclòs.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari