L’ONU es posiciona a favor de Jenni Hermoso i condemna “el sexisme” a l’esport

L'organització destaca que "no hi ha indicacions que el petó sigui consensuat"

  L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, Volker Türk (ACNUR/Jean Marc Ferré)

  L’Alt Comissionat de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per als Drets Humans, Volker Türk, s’ha afegit a les mostres de suport a la futbolista Jennifer Hermoso arran del petó a la boca no consentit de l’inhabilitat president de la Reial federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, en el Mundial Femení. En un missatge a la xarxa social X, abans Twitter, Türk ha desitjat que la mobilització a favor de la jugadora suposi “un punt d’inflexió”.

  “Les dones en l’esport continuen fent front a assetjament i abús sexual. Tots tenim la responsabilitat de denunciar i fer front a aquests abusos”, ha manifestat l’Alt Comissionat de l’ONU, que ha afegit: “Ens unim a Jenni Hermoso i a tots els qui treballen per posar fi a l’abús i el sexisme a l’esport“.

  Hores abans, el portaveu de la Secretaria General de l’ONU, Stéphane Dujarric, ha assenyalat en roda de premsa que “no hi ha indicacions que el petó sigui consensuat”, i ha indicat que, per tant, estem davant d’un “terme penal”. “Com de difícil és no fer un petó a algú als llavis? Hi ha un problema crític de sexisme que continua existint en l’esport i espero que les autoritats i el govern espanyol ho abordin d’una manera que respecti els drets de totes les dones esportistes”, ha reclamat Dujarric.

  (Visited 69 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari