La Mesa del Congrés avala la constitució dels grups de Junts i ERC amb diputats prestats

El PP i Vox han votat en contra, però la majoria progressista ha aprovat la mesura

    Els membres de la Mesa del Congrés

    La Mesa del Congrés ha avalat aquest dilluns la constitució de tots els grups parlamentaris, també els de Junts i ERC, que han rebut diputats prestats del PSOE i de Sumar, respectivament, per complir els requisits que estableix el reglament de la cambra baixa. D’aquesta manera, la XV legislatura disposa de nou grups al Congrés: PP, Socialista, Vox, Sumar, Junts, ERC, Bildu, PNB i Mixt, on hi ha el BNG, Coalició Canària i UPN.

    Així, malgrat els vots en contra de PP i Vox, gràcies a la majoria progressista de la Mesa Junts ha constituït un grup d’onze diputats i ERC de nou, malgrat que només van obtenir set diputats cada formació a les eleccions del 23-J. Els quatre diputats del PSOE que s’han inscrit al grup de Junts són Blanca Cercas, Marc Lamuà, Andreu Martín i Valle Mellado. Els de Sumar que van a ERC són Júlia Boada i Fèlix Alonso.

    Amb el préstec de diputats, ambdues formacions independentistes han pogut constituir grup, i ara els diputats socialistes i de Sumar podran tornar als de les seves respectives formacions. L’article 27 del reglament diu que ho podran fer en un període de cinc dies des del període de sessions. Quan retornin, ERC i Junts podran mantenir grup perquè només cal que disposin d’un nombre superior “a la meitat del mínim exigit” per a la seva constitució, i això és cinc diputats.

    (Visited 42 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari