Principi d’acord entre Junts i PSOE pel català i les comissions d’investigació

Els set diputats de JxCat són clau per a decantar la balança cap a Francina Armengol com a presidenta de la cambra

La candidata de Junts, Míriam Nogueras, compareix acompanyada de la presidenta del partit, Laura Borràs, i del secretari general, Jordi Turull (ACN)

Junts per Catalunya i el PSOE han arribat a un principi d’acord per a la presidència de la Mesa del Congrés, a falta d’acabar de tancar un punt. El partit de Jordi Turull ha celebrat una executiva aquest dijous al matí per fixar el sentit de vot en el temps de descompte, ja que la sessió constitutiva de la cambra baixa comença a les 10 h. Entre els acords hi ha l’ús del català al Congrés, la reobertura de la comissió d’investigació sobre les “clavegueres de l’Estat” i la creació d’una comissió d’investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A.

Els set diputats de la formació independentistes són fonamentals per activa o per passiva per a decantar la balança cap a una banda o cap a l’altra. Hi ha dues candidates, Francina Armengol (PSOE) i Cuca Gamarra (PP), que hi arriben empatades a 171 vots.

Des de les eleccions del 23-J, Junts ha mantingut les converses i negociacions per a la Mesa del Congrés en l’absolut hermetisme. Un silenci autoimposat que ha esquerdat l’expresident Carles Puigdemont, aquest dimecres a través de Twitter, en advertir el PSOE que “calen fets comprovables abans de comprometre cap vot”, ja sigui per la Mesa o per a una eventual investidura.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari