ERC no vol un nou “cafè per a tots” amb la reforma del finançament: “Aquesta pel·lícula ja l’hem vist i no ha servit”

Vilalta ha indicat que Esquerra no pretén "eliminar la solidaritat" interterritorial, sinó que vol acabar amb els "greuges" cap a Catalunya

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC (CCMA)
Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC (CCMA).

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat al Govern d’Espanya una negociació “bilateral” amb Catalunya que permeti posar fi al “dèficit fiscal” català. Ha rebutjat que la revisió del sistema de finançament autonòmic es converteixi un nou “cafè per a tothom”, expressió que fa referència a la Transició per estendre les autonomies a totes les regions de l’Estat i diluir les que havien demanat Catalunya i País Basc.

Vilalta ha indicat en una entrevista amb l’agència EFE que ERC no pretén “eliminar la solidaritat” interterritorial, sinó que vol acabar amb els “greuges” cap a Catalunya que genera l’actual model de finançament. María Jesús Montero ha afirmat aquesta setmana que la reforma del sistema de finançament autonòmic és una “urgència” i que pot ser un dels punts de la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez amb Esquerra i Junts.

Segons Vilalta, només es pot arribar a través d’una negociació a dues bandes: “Ja sabem que hi ha coses que no funcionaran: una negociació multilateral, un cafè per a tothom, no servirà, perquè aquesta pel·lícula ja l’hem vist anteriorment i no ha servit per posar fi a aquesta situació injusta del dèficit fiscal que pateix Catalunya“.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari