ERC crida a aprofitar la “palanca de força” per avançar cap a l’amnistia i l’autodeterminació

"Tots els vots independentistes són imprescindibles. Ens obliga a sumar esforços", afirma en una carta oberta la cúpula i l'equip negociador del partit

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el cap de llista el 23-J, Gabriel Rufián, a l'Estació del Nord (ACN)
El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el cap de llista el 23-J, Gabriel Rufián, a l'Estació del Nord (ACN)

El president d’ERC, Oriol Junqueras; la secretària general, Marta Rovira; la vicesecretària i portaveu, Marta Vilalta; el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové; l’exconseller Juli Fernández; i els líders a Madrid, Gabriel Rufián, Teresa Jordà; i la senadora Sara Bailac; i el president de la Generalitat, Pere Aragonès; han publicat una carta a l’Ara que crida a aprofitar la “palanca de força” dels independentistes catalans el 23-J per avançar cap a l’amnistia i l’autodeterminació. Sense mencionar en cap moment a Junts, els representants d’ERC han demanat unitat: “Tenim una palanca de força que hem de saber aprofitar plegats, per avançar cap a l’amnistia i l’autodeterminació”.

En el text, Junqueras, Rovira, Aragonès, Rufián i la resta de signants han afegit que faran tot el que estigui a les seves mans per assolir un “bon acord” per a Catalunya. “Tots els vots de l’independentisme català són imprescindibles, i això ens obliga a sumar esforços. El PSOE ha de ser conscient que si vol governar el seu país, haurà de respectar el nostre”, han escrit. A més, el partit ha assenyalat que defensar Catalunya vol dir “continuar avançant en la negociació política que ha de permetre la fi de la repressió i donar la veu als catalans i les catalanes perquè puguin decidir, lliurement i democràticament, el seu futur en un referèndum”.

A més, els dirigents republicans han subratllat que cal evitar donar una “segona oportunitat” a la ultradreta. “Allarguem la mà de forma sincera per fer-ho plegats”, han apuntat des d’ERC, que insisteix que la negociació amb l’Estat ha de continuar”. “Els 14 diputats independentistes catalans són necessaris per a la governabilitat de l’Estat, i és una bona notícia que així sigui”, ha conclòs la carta.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari