Quina és l’última rebolcada que ha patit la Plataforma per la Llengua?

La que li ha donat el Festival Porta Ferrada desmentint que només programi un 12% d’actuacions en català, tal i com va assegurar la Plataforma per la Llengua en un comunicat fet públic el 26 de juliol. La que s’autoqualifica com l’ONG del català va acusar els responsables del festival empordanès de que només convidés a 5 artistes catalans dels 42 programats en un festival que se celebra entre el 30 de juny i el 20 d’agost.

La resposta dels organitzadors de l’esdeveniment musical va arribar immediatament: “La programació del Festival de Porta Ferrada compta amb un total de 45 artistes en 34 concerts, dels quals amb veu cantada n’hi ha 30 i 10 ho fan en català, esdevenint el 33% del cartell. Les 15 propostes restants són instrumentals, amb estils que van del jazz a la clàssica, amb un 25% d’obra de compositors catalans. Dels concerts amb veu cantada 10 són en català, 2 bilingües i la resta en diferents idiomes. El percentatge resultant suposa un 33% en llengua catalana i no el 12% al qual es refereix aquest dubtós estudi”.

Els estudis de la Plataforma per la Llengua no són mai qüestionats pels mitjans entregats a la causa independentista. Les dades aportades per The Project, l’empresa que organitza el Festival de Porta Ferrada, són prou clares i concretes com per demanar els mitjans de comunicació que siguin més rigorosos i crítics a l’hora de donar com a bons els informes de l’ONG del català.

(Visited 1.553 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari