Illa rebutja una repetició electoral: “No és un escenari positiu per a ningú”

El primer secretari del PSC descarta un pacte PP-PSOE i la possibilitat de trànsfugues: "Això no passarà"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una intervenció al ple del Parlament d'aquest dimecres (Maria Pratdesaba, ACN)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una intervenció al ple del Parlament d'aquest dimecres (Maria Pratdesaba, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat els excel·lents resultats dels socialistes a Catalunya el 23-J (34,5% dels vots) i ha rebutjat una repetició electoral. “Tornar a votar no és un escenari positiu per a ningú. Els ciutadans ja han parlat”, ha volgut deixar clar Illa en una entrevista a ‘La Vanguardia’.

“Crec que hi haurà prou maduresa en els diversos actors polítics per trobar l’articulació possible d’aquesta majoria plural i diversa en favor, en el cas de Catalunya, de la convivència, del diàleg i d’avançar”, ha continuat el primer secretari del PSC, que també ha descartat un pacte PP-PSOE al capdavant del Govern d’Espanya i la possibilitat de trànsfugues. “Això no passarà”, ha sentenciat Illa.

“Indica una manera d’entendre la política com l’ocupació del poder costi el que costi i de passar per sobre de qui sigui”, ha lamentat el líder del PSC, que no s’ha volgut mullar sobre el paper de Junts en la investidura. “Respecto el seu àmbit de decisió i els correspon a ells prendre una decisió, en funció del resultat de les eleccions”, ha reflexionat en veu alta Illa.

“En aquestes eleccions es decidia qui ha de presidir el Govern d’Espanya. A Catalunya, d’una manera molt clara i majoritària, s’ha apostat per Pedro Sánchez. Catalunya ha ratificat Sánchez“, ha recordat el primer secretari del PSC. “Per això, els partits polítics hem de respectar aquest resultat, especialment els partits d’àmbit català”, ha precisat Illa.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari