El sector crític d’ERC reclama “redreçar l’estratègia”

El Col·lectiu Primer d'Octubre vol un acord amb Junts sobre la negociació a Madrid

Oriol Junqueras

El Col·lectiu Primer d’Octubre, sector crític d’ERC, ha demanat a la direcció del partit, que encapçala Oriol Junqueras, que es replantegi l’estratègia en un congrés extraordinari. Aquesta reacció se suma a la de diumenge, quan va exigir la dimissió de la cúpula d’ERC pels resultats a les eleccions generals del 23-J, que va considerar fruit de l’aposta per eixamplar la base del moviment i per la taula de diàleg amb el govern d’Espanya.

Ara, aquest sector ha reclamat una “profunda reflexió” sobre una estratègica de partit, que considera que els votants no han avalat, després que ERC perdés 300.000 vots a les eleccions municipals i 400.000 a les generals, i preveu que no “no fer-ho comportaria haver d’afrontar un escenari catastròfic” per a ERC.

A més, el Col·lectiu Primer d’Octubre vol que ERC pacti amb Junts les “línies vermelles de les negociacions” a Madrid sobre la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern, descartant “rebaixes” sobre el “nostre legítim dret a l’autodeterminació”, i també que vagi de la mà amb “partits autodeterministes” bascos i gallecs.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari