El govern de Collboni endureix les sancions per incivisme un 55% a partir de mitjans d’agost

S'incrementaran, per exemple, les multes per orinar als carrers, per fer pintades en edificis i per beure a la via pública

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en roda de premsa (ACN)

El govern de l’Ajuntament de Barcelona de Jaume Collboni ha decidit avançar l’enduriment de les sancions per incivisme i incrementaran, de mitjana, un 55% a partir de mitjans d’agost. Així ho ha anunciat aquest dimecres el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que espera que l’enduriment sigui efectiu a partir del 9 o el 10 d’agost. Alguns dels exemples d’incivisme que sortiran més cars als ciutadans a partir de llavors seran orinar al carrer (passarà de 200 a 300 euros) o fer pintades en edificis (de 300 a 500 euros, o fins a 600 si són edificis patrimonials). D’altra banda, per beure al carrer es podria aplicar la sanció més alta ja existent, que són 600 euros de multa en alguns casos.

Batlle ha assegurat que seran “molt exigents” amb la ciutadania i per això s’incrementen les multes aplicant la banda mitjana-alta que, per ara, es pot aplicar als comportaments que causen “més impacte”. La Guàrdia Urbana ja està donant indicacions als agents sobre aquest canvi perquè ho tinguin present, tot i que el catàleg de sancions com a tal es modificarà i s’incrementarà més endavant, ja que és necessari fer canvis en l’ordenança de civisme per formalitzar-ho: “La modificació de l’ordenança ha de ser aprovada pel plenari”, ha recordat Batlle, que ha matisat, però, que les sancions es poden incrementar ja quan es posin les multes.

D’altra banda, una de les mesures que ja està desplegada és l’augment de la presència de Guàrdia Urbana al carrer amb 107 agents més diaris aquest estiu per garantir la convivència i l’endreça de la ciutat. No són nous agents, sinó que són un centenar d’agents de la plantilla que treballaran fent serveis extraordinaris, és a dir, hores extres.

Pla Endreça

L’increment de les sancions i la reforça de la presència de la Guàrdia Urbana s’emmarquen en els esforços de l’Ajuntament de Barcelona per millorar les percepcions sobre neteja i inseguretat a la ciutat. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha explicat que el Pla Endreça vol donar resposta a aquests problemes: “La percepció ciutadana ens indica que podem fer-ho millor, i per això necessitem anar per feina”, ha dit Bonet, que ha admès que els resultats són “insatisfactoris” tenint en compte la quantitat de recursos que el consistori dedica a la neteja i el manteniment de la ciutat.

En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia ha assegurat que cal “repensar” els recursos ja existents i reorientar-los. Els tres àmbits clau del pla seran la neteja i el manteniment -una de les grans “prioritats” de mandat-, la convivència i la percepció de seguretat i civisme, i l’actuació al territori amb accions de proximitat.

Per exemple, es reorientaran un centenar de treballadors a reforçar les brigades d’intervenció ràpida als barris per resoldre de forma ràpida qualsevol problema de neteja que es pugui detectar. Altres serveis que es prioritzen són els de neteja de parcs, amb 21 equips i 37 persones, i el de la zona de les platges, amb 3 equips i 6 persones. També s’incrementa la neteja de les zones de contenidors i, en total, s’afegeixen 19 equips i 27 persones.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari