Sánchez responsabilitza ERC i Bildu de no haver derogat la ‘Llei Mordassa’

El líder del PSOE explica en una entrevista a la Cadena Ser que Rajoy va ser el primer que el va advertir de Vox

El president del govern central, Pedro Sánchez, al plató del cara a cara a Atresmedia (ACN)

El president del govern central i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha admès en una entrevista a la Cadena Ser que no ha complert el seu compromís de derogar la Llei Mordassa aquesta legislatura, però ho ha atribuït a la negativa d’ERC i EH Bildu a donar suport a la proposta dels socialistes. “Reconec que aquest ha estat dels pocs compromisos que no hem complert”, ha afirmat, però és perquè malgrat assumir un acord amb els seus socis per derogar tots els aspectes derivats de la Llei Mordassa, “ERC i Bildu van incorporar nous elements” que anaven “molt més” enllà del que el PSOE “assumia” quan es va comprometre a derogar la llei.

En l’entrevista, gravada abans de l’inici de la campanya electoral i emesa aquest dimecres al pòdcast d’Hora Veintipico de la Cadena Ser, Sánchez recorda els episodis recents en què el PP ha situat a les institucions a representants de Vox obertament negacionistes i homòfobs, i retreu al líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que consideri “un divorci dur” la condemna el 2002 del líder de Vox a València, Carlos Flores, per maltractaments a la seva dona. “El feminisme se centra sobretot en una qüestió de drets humans”, ha dit, i “quan veiem aquests retrocessos, poden semblar anecdòtics, però no ho són”.

El cap de l’executiu central ha recordat que el primer que el va alertar de Vox va ser Mariano Rajoy, que quan era president li va traslladar “la seva preocupació” per la irrupció del partit de Santiago Abascal quan les enquestes encara no apuntaven a aquesta possibilitat. “Ell ja tenia clar que era un risc”, ha afirmat Sánchez, que ha assenyalat que malgrat aquella preocupació de Rajoy, finalment el PP ha “assumit el discurs de la ultradreta” i Vox ha guanyat “la batalla ideològica” al PP.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari