Puigdemont i Comín avisen de les conseqüències de les seves absències al ple d’Estrasburg

Denuncien en una carta a tota l'Eurocambra les implicacions de "l'ambigüitat" de Metsola

Carles Puigdemont i Toni Comín
Carles Puigdemont i Toni Comín

Els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín han advertit en una carta a tots els membres del Parlament Europeu de les “greus conseqüències” de la seva absència del ple d’Estrasburg. L’escrit, al qual ha tingut accés l’ACN, lamenta “l’ambigüitat” de la presidenta de la cambra, Roberta Metsola, a l’hora de garantir-los la immunitat per viatjar al plenari, on s’han de votar peces clau de la legislació europea com la Llei de la Restauració de la Natura, que es pot aprovar o no per molt pocs vots.

“No poder ser al ple no és només una violació dels nostres drets polítics com a eurodiputats (…) sinó que pot tenir greus conseqüències per al funcionament del Parlament Europeu i la feina feta en els últims mesos”, avisen.

Els dos eurodiputats remarquen que la situació “demostra que la persecució del moviment independentista català per part de les autoritats espanyoles no és només un afer intern d’Espanya, sinó que té moltes implicacions per a la política europea”.

La votació de la Llei de la Restauració de la Natura, prevista per dimecres, està molt ajustada, especialment per l’oposició del Partit Popular Europeu, i la divisió dins d’altres grups polítics.

Tant Puigdemont com Comín s’han mostrat a favor de la norma, que, de fet, pot aprovar-se o caure per pocs vots. “Com vam veure al comitè de Medi Ambient, cada vot compta”, han remarcat.

(Visited 1.343 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari