Apareixen urinaris artístics a Barcelona per denunciar pixats

L'artista barceloní Joan Juncosa preveu col·locar-ne 100 a diversos punts de la ciutat per conscienciar

Urinaris artístic a Barcelona

L’artista Joan Juncosa ha fet una nova acció de denúncia que té la intenció d’estendre’s per tota la ciutat. Es tracta d’urinaris de colors penjats en parets centenàries de Barcelona, amb estampats cridaners. El projecte #ForaDeServei vol fer reflexionar sobre l’ús que donem a l’espai públic. Juncosa ja ha instal·lat 10 lavabos a Ciutat Vella i dos més a Gràcia, i l’objectiu és col·locar-ne un total de 100 pertot Barcelona, per denunciar que alguns carrers s’estan convertint en “lavabos públics”: les parets de la Catedral, la plaça Reial o el mercat de Santa Caterina, llocs, tots aquests, on ja han aparegut aquests urinaris singulars.

“M’entristeix veure la ciutat així”, diu Juncosa, “amb olor de pipí”. Cada urinari té un cadenat amb un QR, que, si s’escaneja amb el mòbil, s’hi pot llegir: “És el nostre patrimoni, però també són ‘pixaders’. Lavabos públics, aquesta és la realitat”. Un missatge de denúncia del creador: “Hem normalitzat aquesta situació, invisibilitzant la realitat. Per aquest motiu estic penjant aquests urinaris. És un recordatori. Perquè el carrer és nostre, no només per gaudir-lo, sinó per cuidar-lo i mantenir-lo”.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari